Wat kan een lotgenotengroep voor mij betekenen?

Wat kan een lotgenotengroep voor mij betekenen?

Wat is een lotgenotengroep?

In een lotgenotengroep komen mensen samen die hetzelfde hebben meegemaakt en die steun bij elkaar vinden. Hier kan iedereen met een soortgelijke gebeurtenis zijn verhaal delen.

“Het is goed voor het rouwproces om te praten”

Is een lotgenotengroep iets voor mij?

Je kan door verlies eenzaamheid voelen, je vraag jezelf af “waarom snap niemand mij?” of je worstelt zelf met problemen of vragen die mensen in je omgeving niet kunnen beantwoorden omdat ze het niet hebben meegemaakt.

Als je dit voelt hoef je niet bang te zijn dat je hier alleen in staat. Want veel mensen die door een proces van rouw gaan worstelen met dezelfde onbeantwoorde vragen. Voor deze situatie is een lotgenotengroep heel fijn, de herkenning en erkenning kan je helpen vooruit te  komen.

Hoe doen wij dit bij praktijk Brasa?

Rouw is geen ziekte. Het verlies van jouw vader of moeder, broer of zus, kan wel een enorme impact op jouw leven hebben. weten dat je niet de enige bent die dit meemaakt is helpend en kan het leven weer een stukje lichter maken.

Ook wij bij praktijk Brasa verzorgen lotgenotengroepen, in een groep van ongeveer 6 leeftijdsgenoten praten over het gedeelde verlies. We hebben 3 groepen ingedeeld op leeftijd. Binnenkort beginnen de eerste sessies op locatie, wij houden de corona maatregelen in acht.

Heb je behoefte aan een lotgenotengroep?

Neem dan hier contact met ons op.

Over de schrijver
Stagiaire bij Praktijk Brasa
Reactie plaatsen